一、单选题(本大题共10小题,共10.0分)
1.— What is the chess game like?
— ________.Let's play it together.( )
A. It's Steve's B. It looks interesting
C. My brother likes playing it D. We often play it on weekends
2.— Your bedroom is 100m2 while mine is 30m2.
— So mine is ________ compared with yours.( )
A. huge B. bright C. dark D. small
3.— Why did the boys jump and shout with ________?
— Because they won the football game.( )
A. pressure B. excitement C. fairness D. sorrow
4.— Where did you go?I visited you,but ________ was in.
— I went fishing with my friends all afternoon.( )
A. nobody B. somebody C. everybody D. anybody
5.In the first English class,we learned how to ________ ourselves to others in English.( )
A. challenge B. improve C. introduce D. protect
6.It's raining outside,so we can't go for a picnic.Let's go shopping ________.( )
A. anymore B. yet C. instead D. perhaps
7.— John,this is Emma.
— Yes,I know.We ________ at Jill's dance party already.( )
A. meet B. have met C. will meet D. are meeting
8.I won't believe what you said ________ I see it with my own eyes.( )
A. but B. and C. if D. unless
9.Can you remind me ________ her tomorrow?I have something important to tell her.( )
A. called B. calling C. to call D. call
10.— ________,or we'll be late for the film.
— Take your time.It's only a five-minute walk from here to the cinema.( )
A. Hurry up B. Stand up C. Cheer up D. Look up
二、完形填空(本大题共20小题,共20.0分)
Three men were saved after writing "SOS".A helicopter(直升飞机)found their (11) on the beach.How did that happen?
The three men left Puluwat to have a trip in a small boat.On their way back home,they got (12) and their boat didn't work.They finally stopped at a completely (13) place.
With no food,the three could (14) look forward to being saved.They wrote "SOS" in (15) letters in the sand on the beach near their boat.SOS means "Help!"
Soon,people got the news that three men were lost at sea.And then the police began flying over the area, (16) them.Three days later,the men were found by a helicopter.The (17) said they were just ending their search and were about to leave because it was going to rain. "We looked down and saw an island,so we (18) to check it out and that was when we saw 'SOS' and a boat near it on the beach." Two days later,the men got home (19).
Though (20) messages in the sand may seem like something that only works in movies,it clearly works in real life,too.
11. A. news B. fact C. activity D. message
12. A. angry B. excited C. lost D. hungry
13. A. strange B. beautiful C. famous D. terrible
14. A. even B. also C. only D. again
15. A. small B. huge C. new D. common
16. A. asking for B. thinking of C. waiting for D. looking for
17. A. pilot B. policeman C. player D. helper
18. A. prepared B. decided C. happened D. refused
19. A. sadly B. quickly C. safely D. quietly
20. A. passing B. writing C. printing D. sending
Many years ago,there was a war(战争).The emperor said that one man from each family must (21) the army.Mulan,a girl,heard the (22) when she was washing clothes outside.
Mulan ran into the house.Her father was cutting on a piece of (23). "Father,did you know what the emperor said?" she asked. "Yes,I may go pack up(收拾行李)," said her father.He put down the wood,stood up and walked (24) to his room.
"Wait!Father,you're too (25) to keep up with others," said Mulan.
"What else can I do?Your brother is a child.He can't go," said Father.
"I have a(n)(26)." Mulan said and went into her father's room. (27) the sword(剑),she cut off her long black hair.She put on her father's clothes and went back to him. "Look at me.I'm your (28) now.I'll go in your place."
"No,my daughter!" said the old man. "You can't do this!"
"Father,for years,you (29) me how to use a sword.Now it's time for me to put it into practice," said Mulan.
Mulan said goodbye to her father. "I (30) you,Father," she said. "Take care of yourself." She climbed on a family horse and went to the army.
21. A. show B. move C. join D. beat
22. A. news B. story C. music D. voice
23. A. paper B. silk C. stone D. wood
24. A. clearly B. slowly C. happily D. luckily
25. A. old B. busy C. fat D. tired
26. A. problem B. dream C. idea D. deal
27. A. From B. With C. Over D. For
28. A. sister B. daughter C. brother D. son
29. A. taught B. asked C. imagined D. understood
30. A. hate B. miss C. forget D. help
三、补全对话(本大题共1小题,共5.0分)
31.A:Welcome to our program!
B:Thank you,Greg. (1)
A:Great!I've heard that San Diego is a beautiful place.
B:Yeah. (2) One of my favorites is Balboa Park.
A:Why do you like it?
B:Because the San Diego Zoo is in it. (3)
A:I'm not surprised.It's one of the biggest zoos in the world. (4)
B:You're right.There are more than 3,700 animals in the zoo.
A:Really? (5)
B:I'm sure you'll have a great time.
A.There are many places of interest.
B.A lot of animals live at the zoo.
C.It's the most popular place there.
D.What's the weather like in San Diego?
E.I'd like to go there myself one day.
F.So you can go to the beach on foot.
| G.I want to tell you about my trip to San Diego. |
(2)
(3)
(4)
(5)
四、阅读理解(本大题共17小题,共34.0分)
A
How do you spend your weekends?
My father is a driving lover,and he often drives me to have weekend camps.And his first choice(选择)is usually near a mountain.He likes its strange roads and thinks it's a challenge.Of course safety is the most important in his eyes.
| -Billy |
| On weekends,I usually ride to visit my grandparents in a mountain village.Around it,there are three mountains.The environment is really beautiful and it's like a new clear world out there. -Molly |
| For my weekend,I usually feel it's like a bad dream.I always have much more homework from my mother.In her eyes,all I can do is to study,because she always expects me to go to an excellent university -Jackson |
| In my father's opinion,teenagers should try to help parents do something at home.As a result,you can imagine how tired I'm every weekend.That's because I always have some boring housework to do and have never enjoyed any of my hobbies. -Annie |
A. It's exciting. B. It's boring.
C. It's easy. D. It's strange.
33.Who is usually in a mountain village on weekends? ______
A. Billy. B. Jackson. C. Annie. D. Molly.
34.What does Annie always do on weekends? ______
A. She always visits her grandparents.
B. She always has a camp.
C. She always does much housework.
D. She always does her homework.
B
Once there lived two pigeons(鸽子).They were husband and wife.They spent their time looking for food in the forest.One evening,the wife returned home early.As usual she was waiting for her husband to have dinner,when suddenly it started raining.She was worried.
Just then,she saw a bird-catcher(捕鸟人)coming towards her.In a cage(笼子)he had a pigeon.It was her husband.
Soon,it stopped raining,but the bird-catcher's clothes were wet.The poor wife sat by her husband's cage.And she started to cry.The husband said, "Don't feel sad,dear.We now have a guest.This man is cold and hungry.He needs your help." Hearing this,the wife flew around to get dry twigs(细枝).She made a fire for the bird-catcher.Then she looked at the bird-catcher and said, "You are our guest.Since I have no food to offer,I will jump into the fire.You can eat me."
.He stopped the wife from jumping into the fire.He opened the cage and set the husband free.The two pigeons were happy to be together.
35.Where did the two pigeons usually have dinner? ______
A. In the forest. B. At home.
C. In a cage. D. In a restaurant.
36.Why did the poor wife start to cry? ______
A. Because she lost her husband.
B. Because she had no way to help her husband.
C. Because she didn't want to stay in the cage.
D. Because the bird-catcher would kill her soon.
37.What does the underlined sentence mean? ______
A. The bird-catcher knew how kind the wife was.
B. The bird-catcher knew what the wife would do.
C. The bird-catcher was angry about having no food to eat.
D. The bird-catcher wondered why the wife did so.
38.What does the passage mainly tell us? ______
A. Hard work will have good results.
B. A bird in hand is useful than two in the forest.
C. A good beginning is half done.
D. A kind heart brings unbelievable results.
C
A man and his wife moved into a new home.It cost them almost all their savings(积蓄).
"Now it's the time to work hard and make more money," the man said. "I'll work longer hours so that we can have enough money."
"That's fine," his wife said. "Just don't forget you have a wife at home who needs your care,too." But as he worked more hours,he saw his wife less and less.And then they had a child.
"I'll need to start traveling to other cities so that I can make more sales and make more money.We should give our son a better life," the man said.
"That's fine," his wife said. "Just don't forget you have a family that needs your care,too." But as the man traveled,he hardly ever saw his family.One day,he returned home to find that they were gone.
"I'm sorry," his wife wrote in a note(短信)she left behind. "We had to leave.You spent all of your time working instead of spending time with us.Your bank account(账户)may be full,but your home is empty."
39.What happened to the man as time went on? ______
A. He never traveled to other countries.
B. He returned his family less and less.
C. He couldn't make enough money.
D. He didn't love his wife's any more.
40.What can we learn from the wife's note? ______
A. She was unhappy with her husband.
B. She didn't take care of their new home.
C. She didn't get any money from her husband.
D. She decided to go to work herself.
41.What does the story want to tell us? ______
A. To make more money,you have to work hard.
B. Money is the most important thing in life.
C. Traveling to other places can make more money.
D. Family is as important as work.
D
After leaving home and starting his first job,David stayed with his mother.
David had just moved into his first apartment in the city,far from their village home.He thought that he should invite his mother to the city and show her around.He called her and made plans for her to come to the city on July 7-a Tuesday.
July 7 came around and David went to the train station to pick up his mom.But she didn't show up.David called her and asked what was going on.She said, "Oh,I checked my calendar and it said July 7 was a Sunday!I'm sorry,dear.Can you come back to pick me up on Sunday?"
Of course,David didn't mind.However,he worried about his mom,who had always been good at remembering important dates.He asked, "Mom,how did you confuse(混淆)the date?"
"The thing is,I'm still using last year's calendar.I know it's silly,but it's the last thing your dad gave to me before he died.When the new year came,I didn't want to throw it away.I've missed a few appointments(约定),but I don't miss them almost as much as I miss your father."
42.Why did David invite his mother to come over? ______
A. Because he lived far from his village home.
B. Because he hadn't heard from her in a long time.
C. Because he wanted to show his mother around the city.
D. Because he wanted his mother to forget his father.
43.Why didn't David's mother appear as planned? ______
A. Because she forgot the exact date.
B. Because she used last year's calendar.
C. Because she went to the wrong station.
D. Because she thought David would pick her up from home.
44.How did David feel about his mother's no-show? ______
A. He was angry. B. He didn't care.
C. He was worried. D. He was scared.
E
Sansha City is the southern-most city in China.Of all the cities in China,Sansha City has the largest area,but its land area is the smallest.
Sansha City is in control of three main islands-Xisha Islands,Zhongsha Islands and Nansha Islands and their waters.There are countless coral reefs(无数的珊瑚礁)here.The city lies in South China Sea.
Thousands of years ago,fishermen had got to Sansha and took up fishing there.During Tang Dynasty,officials were sent to rule(统治)the islands in South China Sea.
Sansha has fresh air,the blue sky,the blue sea,nice weather,and all kinds of fishes of different colors and shapes.In nice weather,you can go there for fishing and .You can see all kinds of sea living things that you have never seen before.Even in cold winter,the warm sun and the beach can make visitors crazy.
All the visitors will get lost here because of different kinds of seafood.Every island of Sansha is a fantastic place to visit.Lots of people call Sansha China's Maldives(马尔代夫).Let's look forward to a greater future for Sansha.
45.Sansha City's ______ is the smallest of all the cities in China.
A. sea area B. government C. land area D. beach
46.What does the underlined word "diving" mean in Chinese? ______
A. 远足 B. 潜水 C. 采集 D. 冒险
47.In Sansha,visitors can ______ .
A. swim as far as you can
B. taste all kinds of seafood
C. dive under the sea
D. buy all kinds of corals and fishes
48.What can we infer from the last paragraph? ______
A. Sansha will become more and more beautiful.
B. Most visitors like Maldives best.
C. People can only have fun on Xisha Islands.
D. Maldives is a city in South China Sea.
五、任务型阅读-简答(本大题共1小题,共6.0分)
49.A little boy always thought he was the unluckiest child in the world because he was kind of disabled.So he was quiet and hardly played with his classmates.
One spring,the boy's father gave each child a small tree to plant.The father said to the children, "I'll buy a gift for the child whose tree grows best." So every child tried their best.
Several days later,when the little boy went to see his tree,he was surprised to find his tree grew better than his brothers' and sisters'.His father kept his promise and said the boy would become an excellent botanist(植物学家)in the future.Since then,the little boy became confident(自信的).
One night,the little boy remembered the teacher once said that plants usually grow at night.Why not go to see the tree?When he went out,he found his father watering his tree.Suddenly,he knew his father helped him take care of his tree!
Years passed.The little boy didn't become a botanist,but he became the president(总统)of the United States.His name is Franklin Roosevelt.
(1) Why did the boy think he was the unluckiest?(不超过l0个词)
______
(2) What was the boy like after he grew the best tree?(不超过5个词)
______
(3) Who made the little boy's tree grow best?(不超过5个词)
______
六、单词拼写/单词释义(本大题共5小题,共5.0分)
50.The family often go a ______(到国外)during their holidays.
51.In the city center,you can see both ancient and m ______(现代的)buildings.
52.Tom tried to h ______(隐藏)the letter when his sister came into his room.
53.Mr.King was too w ______(虚弱的)to do anything after he was sick.
54.I like the band's songs,so I've bought a few of their r ______(唱片).
七、书面表达(本大题共1小题,共20.0分)
55.假如你是李华,你校的英语角正在举行征文活动。请根据下面的要点和要求,以"My Living Place"为题,写一篇英语短文进行投稿。
要点:1.Where do you live?
2.What's the population of your living place?
3.Do you like your living place or not?Why?
要求:1.短文须包含以上要点,可适当发挥;
2.字数80~100。开头已给出,不计入总词数。
My Living Place Hello,everyone!My name is Li Hua._____________
答案和解析
1.【答案】B
【解析】It's Steve's这是史蒂夫的;It looks interesting看起来很有趣;My brother likes playing it我弟弟喜欢玩它;We often play it on weekends我们经常周末玩它。根据上文问句"What is the chess game like?"象棋游戏怎么样?以及后文"Let's play it together."咱们一起玩它吧。可知是问国际象棋是什么样子的,因此回答看起来很有趣,即It looks interesting符合语境。
故选:B。
—国际象棋游戏怎么样?
—看起来很有趣。咱们一起玩它吧。
掌握特殊疑问句的结构和及其回答方式,结合语境,给出答案。
2.【答案】D
【解析】huge巨大的;bright明亮的;dark黑暗的;small小的。根据Your bedroom is 100m2 while mine is 30m2."你的卧室是100平方米,我的是30平方米。"可知,我的比你的"小"。
故选:D。
--你的卧室是100平方米,我的是30平方米。
--所以我的比你的小。
形容词的种类有很多,要根据具体语境选择适当的形容词,抓住关键词句,分析用法,完成试题。
3.【答案】B
【解析】pressure压力;excitement兴奋;fairness公平;sorrow悲伤;根据句意,他们赢得了足球比赛,可知他们兴奋得跳起来。
故选:B。
--为什么这些男孩子兴奋得跳起来?
--因为他们赢得了足球比赛。
名词的用法比较广泛,要在理解名词意思的基础上,根据具体语境,仔细分析,完成试题。
4.【答案】A
【解析】nobody没有人;somebody某人;everybody每个人;anbody任何人;根据句意,我和朋友去钓鱼,可知没有人在家。
故选:A。
--你去了哪里?我去拜访你,但没有人在家。
--我和我的朋友去钓了一个下午的鱼。
熟悉每个选项的用法及含义,根据题干即可作出选择。
5.【答案】C
【解析】challenge挑战;improve提高,改善;introduce介绍;protect保护;根据句意,第一节英语课上,我们学习怎样用英语向别人____自己,可知此处用introduce,表示"介绍"。
故选:C。
在第一节英语课上,我们学习怎样用英语向别人介绍自己。
首先要判断各个选项的汉语意思,然后结合句意选择恰当的一项。
6.【答案】C
【解析】anymore不再;yet还;instead代替;perhaps或许;根据句意,外面在下雨,不能去野餐,可知是去购物代替野餐。
故选:C。
外面在下雨,所以我们不能去野餐。我们去购物代替吧。
首先要判断各个选项的汉语意思,然后结合句意选择恰当的一项。
7.【答案】B
【解析】句子为现在完成时态,常连用的副词有:already,just,never等,此处使用副词already;故确定本题的时态为现在完成时态,其结构为:have/has +过去分词。
故选:B。
—约翰,这是艾玛。
—是的,我知道。我们已经在吉尔的舞会上见过了。
考查动词时态,结合时间状语以及语境准确判断所应使用的时态。
8.【答案】D
【解析】but但是;and和,并且;if如果;unless如果不。经分析可知题干是一个主从复合句,含有一个条件状语从句,根据题干的字面意思可知正确答案是unless。
故选:D。
如果我不是亲眼看到,我不会相信你说的话。
解答本题需要首先理解所给选项的意思,再根据句子结构及字面意思选出正确答案。
9.【答案】C
【解析】remind sb to do sth为动词的固定搭配。
故选:C。
明天你可以提醒我给她打电话吗?我有重要的事情要告诉她。
掌握动词的固定搭配,选择正确的选项。
10.【答案】A
【解析】hurry up快点;stand up站起来;cheer up使振作;look up查阅;根据句意,否则我们看电影会迟到,可知是叫你快点。
故选:A。
--快点,否则我们看电影会迟到。
--别急。从这里步行到电影院只需要5分钟。
牢记动词短语的词义及用法,进行比较分析,选择正确答案。
11~20.【答案】D、C、A、C、B、D、B、B、C、B
【解析】(1)D.考查名词。A.news新闻;B.fact事实;C.activity活动;D.message信息;根据Three men were saved after writing "SOS".三人在写下"SOS"后获救,可知一架直升机发现了他们在沙滩上留下的信息。故选D。
(2)C.考查形容词。A.angry生气的;B.excited兴奋的;C.lost丢失的;D.hungry饥饿的;根据"They finally stopped at a completely (3)__ place."他们最终在一个完全...的地方停了下来,可知他们迷路了,get lost为固定搭配,意为"迷路"。故选C。
(3)A.考查形容词。A.strange奇怪的;B.beautiful漂亮的;C.famoug著名的;D.terrible可怕的;根据语境,可知他们在一个完成陌生的地方停了下来,因此选strange。故选A。
(4)C.考查副词。A.even甚至;B.also也;C.only仅仅;D.again又、再;根据"With no food"没有食物,可知这三个人只能寄希望于被拯救,因此选only。故选C。
(5)B.考查形容词。A.small小的;B.huge大的;C.new新的;D.common共同的;根据Three men were saved after writing "SOS"三人在写下"SOS"后获救,可知应该写很大的"SOS",这样才能被别人看到,所以选huge。故选B。
(6)D.考查短语。A.asking for询问;B.thinking of想起;C.waiting for等待;D.looking for寻找;根据"people got the news that three men were lost at sea"人们得到了三个人在海上失踪的消息,可知飞到了这个地方,寻找他们,因此选looking for,意为"寻找"。故选D。
(7)B.考查名词。A.pilot飞行员;B.policeman;C.player运动员;D.helper帮手;根据"And then the police began flying over the area"然后开始在这片区域上空盘旋,可知是说的话。故选B。
(8)B.考查动词。A.prepared准备;B.decided决定;C.happened发生;D.refused拒绝;根据" to check it out "去查看,可知看到"SOS"以后,决定去查看一下,因此选decided,decide to do为固定搭配,意为"决定做某事"。故选B。
(9)C.考查副词。A.sadly难过地;B.quickly迅速地;C.safely安全地;D.quietly安静地;根据语境,可知两天后,他们安全到了家。故选C。
(10)B.考查动词。A.passing通过;B.writing写;C.printing印刷;D.sending发送;根据上文,三人在写下"SOS"后获救,可知尽管在沙滩上写信息好像只会在电影里发生,它显然在现实生活中起作用,因此选writing。故选B。
本文主要讲述了三个人在迷失以后,通过写"SOS"最终获救的经历。
首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。
21~30.【答案】C、A、D、B、A、C、B、D、A、B
【解析】(1)C 考查动词。show展示;move移动;join参加;beat打败。根据上文"Many years ago,there was a war:"可知,发生战争,皇帝要求男子参军。join the army"参军"。故选:C。
(2)A 考查名词。news消息;story故事:music音乐;voice声音。根据上文内容"皇帝说每家必须有一名男子参军。"可知,此处指听到"皇帝说每家必须有一名男子参军"这个消息。故选:A。
(3)D 考查名词。paper纸;silk丝绸;stone石头;wood木头;根据下文"He put down the wood."可知,他放下木头,说明当时,他在砍木头。故选:D。
(4)B 考查副词。clearly清楚地;slowly慢慢地:happily幸福地;luckily幸运地。根据下文"said the old man"可知,木兰的父亲老了,行动缓慢。故选:B。
(5)A 考查形容词。old老的;busy忙碌的;fat胖的:tired累的;根据下文"said the old man."可知,木兰的父亲老了。故选:A。
(6)C 考查名词。problem问题;dream梦想;idea主意;deal交易。根据下文内容"我现在是你儿子,我代替你去。""可知,木兰想出的主意就是"女扮男装,替父从军"。故选:C。
(7)B 考查介词。From从;With用;Over结束;For为了;根据"she cut off her long black hair."可知,她用剑削断了她乌黑的长发。with后加名词,表示一种伴随的状态。故选:B。
(8)D 考查名词。sister妹妹;daughter女儿;brother兄弟;son儿子。根据上文"她用剑削断了她乌黑的长发。"可知,木兰要女扮男装,替父从军,因此木兰说"我现在是你儿子了,我代替你去"。故选:D。
(9)A 考查动词。taught教;asked询问;imagined想象;understood理解;根据"how to use a sword."可知,此处表达的是"教我如何使用剑"。故选:A。
(10)B 考查动词。hate讨厌;miss想念;forget忘记;help帮助。根据上文"Mulan said goodbye to her father."可知,此处是木兰跟父亲的告别,出发时,她说"想念"父亲,符合语境。故选:B。
本文主要讲述了木兰替父从军的故事。
首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。
31.【答案】【小题1】G
【小题2】A
【小题3】C
【小题4】B
【小题5】E
【解析】(1)G.根据下文"太好了!我听说圣地亚哥是个美丽的地方。"结合选项可知,G项,我想告诉你我的圣地亚哥之旅,符合题意。故选G。
(2)A.根据下文"我的最爱之一是巴尔博亚公园。"结合选项可知,A项,有很多风景区,符合题意。故选A。
(3)C.根据上文"因为圣地亚哥动物园就在里面。"结合选项可知,C项,这是那里最受欢迎的地方,符合题意。故选C。
(4)B.根据下文"没错,动物园里有3700多只动物。"结合选项可知,B项,动物园里住着很多动物,符合题意。故选B。
(5)E.根据下文"我相信你会玩得很开心。"结合选项可知,E项,我想有一天亲自去那里,符合题意。故选E。
这是一则关于去圣地亚哥旅行的对话。
题目要求选句子补全对话,主要考查学生的语言运用能力及日常交际能力。做题时要根据上下文语境来确定句意,再结合选项选择正确的一项。
32~34.【答案】A、D、C
【解析】细节理解题。
(1)A.根据He likes its strange roads and thinks it's a challenge.可知,Billy的爸爸喜欢奇怪的山路,而且认为它是一项挑战,说明他认为在山里开车是令人兴奋的。故选A。
(2)D.根据On weekends,I usually ride to visit my grandparents in a mountain village.在周末,我通常骑车去山村看望我的祖父母。可知,Molly周末通常在山村里,故选D。
(3)C.根据That's because I always have some boring housework to do and have never enjoyed any of my hobbies.那是因为我总是有一些无聊的家务要做,从来没有享受过我的任何爱好。可知,Annie周末总是做很多家务。故选C。
本文主要介绍了Billy,Molly,Jackson和Annie周末的活动和安排。
做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项,在抓住关键句子的基础上合理地分析才能得出正确的答案。
35~38.【答案】B、B、A、D
【解析】(1)B.细节推理题。根据One evening,the wife returned home early.As usual she was waiting for her husband to have dinner,when suddenly it started raining.一天晚上,妻子很早就回家了。像往常一样,她在等丈夫吃饭,突然下起雨来。可推理出,这两只鸽子通常在家里吃晚饭。故选B。
(2)B.推理判断题。根据The poor wife sat by her husband's cage.And she started to cry.可怜的妻子坐在丈夫的笼子旁边。她开始哭了。可推理出,可怜的妻子开始哭泣是因为她没有办法帮助她的丈夫。故选B。
(3)A.词句猜测题。根据Then she looked at the bird-catcher and said, "You are our guest.Since I have no food to offer,I will jump into the fire.You can eat me."然后她看着捕鸟人说:"你是我们的客人。因为我没有食物,我就跳进火里。你可以吃了我。"可猜测出,后句应是:捕鸟人知道妻子是多么善良,所以就打开笼子,放了丈夫。故下划线句子的意思:捕鸟人知道妻子是多么善良。故选A。
(4)D.通读全文,尤其根据The bird-catcher was overwhelmed by the hospitality of the humble pigeon.He stopped the wife from jumping into the fire.He opened the cage and set the husband free.The two pigeons were happy to be together.捕鸟人被这只卑微的鸽子的好客所折服。他阻止妻子跳进火里。他打开笼子,放了丈夫。两只鸽子很高兴能在一起。可知,这篇文章主要告诉我们一颗善良的心会带来难以置信的结果。故选D。
短文是一个童话故事,告诉我们一颗善良的心会带来难以置信的结果。
做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。其次,细读题材,各个击破。掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。
39~41.【答案】B、A、D
【解析】(1)B.细节理解题。根据But as he worked more hours,he saw his wife less and less.但随着工作时间的增加,他见到妻子的机会越来越少。可知随着时间的推移,他回家的次数越来越少。故选B。
(2)A.推理判断题。根据"We had to leave.You spent all of your time working instead of spending time with us.Your bank account(账户)may be full,but your home is empty.""我们不得不离开。你把所有的时间都花在工作上,而不是花在我们身上。你的银行账户可能已经满了,但你的家是空的。"我们从妻子的便条中可推断出她对丈夫不满意。故选A。
(3)D.目的意图题。根据"We had to leave.You spent all of your time working instead of spending time with us.Your bank account(账户)may be full,but your home is empty.""我们不得不离开。你把所有的时间都花在工作上,而不是花在我们身上。你的银行账户可能已经满了,但你的家是空的。"可知这个故事想告诉我们:家庭和工作一样重要。故选D。
本文主要讲述了一位丈夫为了赚钱逐渐忽视了自己的妻子和孩子,最终失去了自己的家。
做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。
42~44.【答案】C、B、C
【解析】细节理解题。
(1)C.根据第二段第二句He thought that he should invite his mother to the city and show her around .可知,David邀请他母亲来城里,是想带她四处转转。故选C。
(2)B.根据最后一段第一句The thing is ,I'm still using last year 's calendar .可知,母亲没能如期赴约是因为她还在用去年的日历。故选B。
(3)C.根据倒数第二段第二句.However,he worried about his mom,who had always been good at remembering important dates.然而,他担心自己的母亲,因为她总是善于记住重要的日子。可知,母亲没能按时出现,David 对她非常担心。故选C。
本文是一篇记叙文。David邀请乡下的母亲来他居住的城市游玩。可等到约定的日子时,母亲并没有来。David非常担心,就打电话询问。电话里母亲告诉了他没能赴约的原因。
做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。其次,细读题材,各个击破。掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。
45~48.【答案】C、B、B、A
【解析】(1)C 细节理解题。根据"Of all the cities in China,Sansha City has the largest area,but its land area is the smallest.在中国所有城市中,三沙市面积最大,但其土地面积最小。"可知,三沙市的土地面积最小。故选C。
(2)B 词义猜测题。根据"In nice weather,you can go there for fishing and diving."可知,天气好的时候,你可以去那里钓鱼和潜水,因此"diving'意为"潜水",故选B。
(3)B 细节理解题。根据"All the visitors will get lost here because of different kinds of seafood."可知,所有的游客都能品尝到各种各样的海鲜,故选B。
(4)A 推理判断题。根据"Let's look forward to a greater future for Sansha.让我们期待三沙更美好的未来。"可知,作者认为三沙市会越来越美好,故选A。
本文主要介绍了中国的"马尔代夫"——三沙市。
在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。
49.【答案】【小题1】Because he was kind of disabled.
【小题2】He became confident.
【小题3】His father.
【解析】细节理解题。
(1)Because he was kind of disabled.根据A little boy always thought he was the unluckiest child in the world because he was kind of disabled.可知是因为他有点残疾才感到不幸运,故答案为Because he was kind of disabled。
(2)He became confident.根据Since then,the little boy became confident(自信的).可知是变得自信,故答案为He became confident。
(3)His father.根据Suddenly,he knew his father helped him take care of his tree!可知是爸爸帮忙照顾的,才让植物长大得最好,故答案为His father。
这是一篇记叙文,文章介绍了美国总统罗斯福小时候的故事,一个小男孩因为腿部残疾而整日消沉,他的父亲为了帮助他树立信心,让兄弟姐妹们一起种树,之后父亲偷偷地帮助他,结果他的树苗长得最好小男孩找回了自信,长大后他没有成为植物学家而是当选为美国总统,他就是富兰克林•罗斯福。
做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,在抓住关键句子的基础上合理地分析才能得出正确的答案。
50.【答案】broad
【解析】到国外abroad,是副词,作状语。
故答案为:abroad。
这个家庭在度假期间经常去国外。
翻译填空,需要学生根据汉语提示等,来选择合适的单词或者短语,构成合乎语法、句意完整的句子。
51.【答案】odern
【解析】"现代的"是形容词modern,此处要用原级和ancient并列。
故答案是:modern。
在市中心,你可以看到古代和现代建筑。
翻译填空,需要学生根据句意、时态和固定搭配等,来选择合适的单词或者短语,构成合乎语法、句意完整的句子。
52.【答案】ide
【解析】根据提示"隐藏"可知,try to后跟动词原形hide。
故答案为:hide。
当汤姆的妹妹走进他的房间时,他试图把信藏起来。
翻译填空类型题要充分理解句意,再根据中文提示完成试题,注意时态、单复数、词性等变化。
53.【答案】eak
【解析】根据提示"虚弱的"可知,was系动词,系表结构,填形容词weak作表语。
故答案为:weak。
金先生病后虚弱得什么也做不了。
翻译填空类型题要充分理解句意,再根据中文提示完成试题,注意时态、单复数、词性等变化。
54.【答案】ecords
【解析】根据提示"唱片"可知,这里形容词a few,修饰名词record的复数records。
故答案为:records。
我喜欢乐队的歌曲,所以我买了几张他们的唱片。
翻译填空类型题要充分理解句意,再根据中文提示完成试题,注意时态、单复数、词性等变化。
55.【答案】My Living Place
Hello,everyone!My name is Li Hua.I live in Chengdu,China. (住在哪)Chengdu is famous for its delicious food and cute pandas.【高分句型一】Local people live a comfortable life.
Chengdu is a big city with a population of 14 million.(人口) That's quite a large number.There are big shopping centers and huge markets here and there .【高分句型二】With excellent public transportation,it's easy for me to go to any part of the city.
People always pay much attention to the environment and nature.My city is beautiful with fine weather and a lot of trees and flowers.I really like living here.(喜欢住在这里,以及原因)
【解析】【高分句型一】
Chengdu is famous for its delicious food and cute pandas.成都以其美味的食物和可爱的熊猫而闻名。
be famous for...,因……而出名。
【高分句型二】
There are big shopping centers and huge markets here and there.到处都是大型购物中心和大型市场。
There be结构,表示有;存在。
提纲作文就是把文章的情景和内容要求分成块,以条目的形式列出,请考生据此进行写作。这实际上是对考生思路和文章写作范围所作的明确限定。因此,提纲中所列举的要点要全部涉及到,一个也不能遗漏。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容