易妖游戏网
您的当前位置:首页中职对口升学基础课英语一轮复习试题(含答案及解析):阅读理解36

中职对口升学基础课英语一轮复习试题(含答案及解析):阅读理解36

来源:易妖游戏网
对口升学基础课英语一轮复习试题

阅读理解(共两节,满分40)

第一节 (15小题;每小题2分,满分30)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

A

It had been a longhardwonderful day.The two of us had walked from the seas edge through the length of a beautiful valleyclimbed a superb mountaintravelled its narrowrocky ridge(山脊)and now stood on its final peaktiredhappy and looking for the perfect campsite.

The experienced backpacker has a natural feeling for such thingsand our eyes were drawn to a small blue circle on the maplike an eye winking at us.We could not see it from where we werebut we followed our judgement and went down steeply until it came into view.

We were right.It was a calm poolwith flat grass beside it.Gently taking our packs offwe made the first of many cups of tea before pulling up our tent.Later that eveningover another cup of tea and after a good mealwe sat outside the tent watching the sunset over a sea dotted with islandstowards one of which a ferry was slowly moving.It is not always so perfectof course.On another tripwith a different companiona thoroughly wet day had ended at a lonely farm.Depressed at the thought of campingwe had knocked and asked if we could use a barn(谷仓) as a shelter.

Backpacking could be defined as the art of comfortableself­sufficient(自给自足的) travel on foot.Everything you need is in the pack on your backand you become emotionally_as_well_as_physically_attached_to_it.I once left my pack hidden in some rocks while I made a long trip to a peak I particularly wanted to climb.I was away for nearly three hours and ended up running the last stretch in fear that my precious pack would not be there.It wasof course.

The speed at which the backpacker travels makes this the perfect way to see any country.You experience the landscape as a slow unfolding scenealmost in the way it was madeand you find time to stop and talk to people you meet.Ive learned much local history from simply chatting to people I met while walking through an area.At the end of a tripwhether three days or three weekstheres a feeling of achievementof having got somewhere under your own power.

After years of going out walking just for the daymany people start backpacking simply through wanting to stay out rather than cut short a trip.

56The writer and his companion knew there was a pool because ________.

Athey had been told about it

Bthey could see it on the map

Cthey had seen it earlier in the day

Dthey could see it from the top of the mountain

答案 B

解析 细节理解题。由第二段的...our eyes were drawn to a small blue circle on the map...可知,作者和同伴是在地图上看到了这个水塘。

57What does the underlined word it in Paragraph 2 refer to?

AThe map. BThe pool.

CThe mountain. DThe campsite.

答案 B

解析 代词指代题。根据第三段的It was a calm pool...可知,it指的是水塘。

58How did the writer and his companion feel at the end of the day?

AThey were too tired to put up their tent.

BThey wished they could have found a farm.

CThey were anxious about the coming weather.

DThey were delighted with the spot theyd found.

答案 D

解析 推理判断题。根据第三段的叙述:喝了茶,吃了一顿美食,坐在帐篷外看日落,再结合下文另一次不愉快的旅行的对比,可以推断作者和他的同伴对这个宿营地非常满意。

59What does the writer mean by being emotionally as well as physically attached to it in Paragraph 4?

AIt is more than just a practical aid.

BHe walks better when he is wearing it.

CIt is not a good idea to leave it anywhere.

DHe might die on the mountains without it.

答案 A

解析 句意理解题。由下文举的例子可以看出,作者不仅把背包看作徒步旅行的必需品,而且还看作是一种精神寄托,因此才会飞奔回去找他的背包。

B

The Allendale Cultural Center has expanded its arts program to include classes for young adults.Director Leah Martin announced Monday that beginning in Septemberthree new classes will be offered to the Allendale community.The course titles will be Yoga(瑜伽) for TeenagersHip Hop DanceLearning the Latest Movesand Creative_Journaling_for_TeensDiscovering_the_Writer_Within.The latter course will not be held at the Allendale Cultural Center but instead will meet at the Allendale Public Library.

Staff member Tricia Cousins will teach the yoga and hip hop classes.Ms.Cousins is a skilled choreographer (舞蹈指导) as well as an experienced dance educator.She is a Master of Arts in dance education from Teachers CollegeColumbia University.The journaling class will be taught by Betsy Milford.Ms.Milford is the head librarian at the Allendale Public Library as well as a columnist(专栏作家) for the professional journal Library Focus.

The courses are part of the Allendale Cultural Centers Project Teenwhich was organized by Leah MartinDirector of the Cultural Center.According to Martinthis project is a direct result of her efforts to make the center a more necessary part of the Allendale community.Over the last several yearsthe number of people who have visited the cultural center for classes or events has steadily declined.Project Teen is primarily funded by the McGee Arts Foundationan organization devoted to bringing arts programs to young adults.The other members of Project Teen are two students at Allendales Brookdale High School and three adults with backgrounds in education and the arts.

The creative journaling class will be cosponsored by Brookdale High Schooland students who complete the class will be given the opportunity to publish one of their journal works in PulseBrookdales student literary magazine.Students who complete the hip hop class will be qualified to participate in the Allendale Reviewan annual concert sponsored by the cultural center that features local actorsmusiciansand dancers.

All classes are scheduled to begin immediately after schooland transportation will be available from Brookdale High School to the Allendale Cultural Center and the Allendale Public Library.For more information about Project Teencontact the cultural centers programming office at 988­0099 or drop by the office after June 1 to pick up a fall course catalog.The office is located on the third floor of the Allendale Town Hall.

60The underlined title of the course in Paragraph 1 implies that ________.

Ateenagers do not have enough hobbies

Ball young people should write in a journal daily

Cteenagers are in need of guidance and direction

Dwriting in a journal can help teenagers become creative writers

答案 D

解析 细节理解题。根据冒号后的注解发掘作家潜质,说明这个课程能够帮助青少年成为有创造力的作家。

61What is the cause of setting up Project Teen?

AMore and more people are coming to the center.

BTricia Cousins is available to teach courses in the fall.

CCommunity organizations were ignoring local teenagers.

DLeah Martin wants to make the center more important for the community.

答案 D

解析 细节理解题。根据第三段的According to Martinthis project is a direct result of her efforts to make the center a more necessary part of the Allendale community.可知,Project Teen成立的原因是Leah Martin希望该文化中心成为社区的重要组成部分。

62What does the text mainly tell us?

AThe needs of young adults in Allendale.

BLeah Martins personal ideas about Project Teen.

CThe center adds three new classes for young adults.

DThe center is granted by the McGee Arts Foundation.

答案 C

解析 主旨大意题。文章第一段就告诉我们Allendale为青少年新增加了三门课程,下文分别从课程的指导教师、产生的背景、参与者的奖励和具体参加方法这几个方面展开,因此答案为C项。

63Which of the following ways is the text organized?

AIn order of spacefrom the near to the far.

BIn order of timefrom the past to the future.

CThe most important information firstfollowed by background and details.

DThe background firstfollowed by the most important information and details.

答案 C

解析 逻辑结构题。文章第一段告诉我们文章最重要的信息:Allendale为青少年新增加了三门课程,下文介绍课程产生的背景和其他细节,因此答案为C项。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容